Zeeman: voordelig en ook duurzaam

Niet alleen zeggen dat je duurzaam bezig bent, maar het ook dóen. Zeeman zet in op recyclen van gebruikte kleding, om zo nog zuiniger om te gaan met grondstoffen en materialen. Ook bij Zeeman in Zuidpolder kun je je kleding inleveren.

Anita Duerinck: “De kleding gaat dan naar Het Goed, die het nakijkt en sorteert op hergebruik of recylen. Het project heet ‘Resale.’ Landelijk zijn er zes Zeeman-winkels die ook tweedehands verkopen, voor een lage prijs die is gebaseerd op het inzamelen, sorteren, transport van de kleding en het salaris van de mensen die bij Het Goed werken.” De inzamelbox voor je oude, schoongewassen kleding staat in de winkel. 

Resale. is bedoeld voor kleding van alle merken die je niet meer mooi vindt of niet meer past. “Kleding die nog goed een ronde meekan, krijgt zo een tweede kans”, zegt Anita. “Goed voor het milieu, maar ook voor de medemens. Het levert werk op bij Het Goed, een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen. Een weetje: in 2018 is er per inwoner 17,7 kilogram textiel weggedaan. Meer dan de helft gaat bij het restafval en dat is zonde. Al met al is Resale. een mooi duurzaam initiatief, waar ook onze klanten enthousiast op reageren. Het is na coronatijd sowieso heel fijn om de klanten weer terug te zien in de winkels. Het doet goed om de vaste klanten weer te helpen en samen een praatje te maken. Dat is waarvoor de mensen naar onze winkel komen.”

Zeeman 

Winkelcentrum Zuidpolder

Alvarezlaan 24

Terneuzen

www.zeeman.com