Nieuwe eigenaar Leonidas Zuidpolder!

De winkel is net gewisseld van eigenaar. Nu mag Mariska zich de uitbaatster van dit Walhalla vol chocolade noemen!

Ze is bepaald geen nieuw gezicht bij Leonidas. “We hebben ook een winkel in Hulst en we verzorgen de verdeling voor zowel Duitsland als Nederland. En natuurlijk ontbreekt een webshop niet.” Die webshop is te vinden op www.leonidasbonbons.nl.

Het is een familiebedrijf. Mariska’s moeder startte de Hulsterse winkel in 1974 op. Daarna werd de familie importeur voor Duitsland en Zeeuws-Vlaanderen. Nu wordt de zaak al jaren door Mariska en haar man gerund.
 

Mooi staaltje logistiek

“Elke donderdag halen we met de vrachtwagen nieuwe chocolade vanuit Brussel. Vanuit ons depot gaan er dan kleinere wagens naar delen van Nederland en naar Duitsland. Die vrachtwagens zijn natuurlijk gekoeld. Het is een hele organisatie, want we willen dat de chocolade vers blijft en dus binnen 24 uur vanaf ons depot in alle winkels ligt, ook die in Duitsland. Die versheid proef je.”
 

Modern

Mariska is erg te spreken over Leonidas. “Het bedrijf staat voor ambachtelijke kwaliteit en gaat steeds goed met de tijd mee. Dat vinden wij heel belangrijk. Elk seizoen komen er nieuwe smaken. Voor deze zomer dus onder andere aardbei-rabarber, voor het najaar smaken als pompoen en sinaasappel. Heerlijk, wij hebben al voorgeproefd.”

Bij het woord rabarber kijk ik vreemd op. Rabarber in een bonbon? Mariska van Maele glimlacht. “Ja, Leonidas ontwikkelt voortdurend nieuwe smaken. Voor speciale bonbons moet je echt hier zijn. Al hebben we natuurlijk ook alle gangbare smaken.”

Naast de bonbons zijn de verpakkingen heel belangrijk. “Ook die wisselen voortdurend, afhankelijk van het seizoen en speciale dagen als vaderdag, moederdag, pasen of kerst. Het zijn de verpakkingen die een geschenk compleet maken.”
 

Sparen voor korting

Vaste klanten worden beloond. Mariska: “We werken met klantenkaarten. Elke keer komt daar tien procent van het aankoopbedrag op te staan. Zodra er vijf euro gespaard is, geven we een kortingsbon voor de volgende aankoop.”

 

Rest ons nog de hamvraag. Kom je een aardbei-rabarberbonbon proeven of ga je toch voor melkchocolade met hazelnootcrème en karamel of voor puur met pistachemarsepein of toch…

Wat een keuzestress bij al die uitgestalde bonbons! Er zit maar één ding op: vaker terugkomen!